Πριν από λίγα χρόνια, η BMW είχε παρουσιάσει ένα σύστημα με την ονομασία «Night Vision». Μέσω αυτού, ο οδηγός είχε καλύτερη ορατότητα κατά την οδήγηση τη νύχτα, ενώ παράλληλα λάμβανε μηνύματα για τυχόν κινδύνους που βρίσκονται έξω από την εμβέλεια της φωτεινής δέσμης των φώτων.

Η γερμανική φίρμα, εξέλιξε αυτό το σύστημα με τη λειτουργία «Dynamic Light Spot». Μέσω μιας κάμερας υπερύθρων που βρίσκεται στη μάσκα του αυτοκινήτου μπορεί και ανιχνεύει αντικείμενα που εκπέμπουν θερμότητα από απόσταση 100 μέτρων, μεγαλύτερη από ότι μπορούν να φωτίσουν τα φώτα. Οι τρεις επεξεργαστές υπολογίζουν ταυτόχρονα όλες τις κινήσεις έξω από το όχημα αλλά και την τροχιά αυτού.

Το εντυπωσιακό είναι, ότι το σύστημα αναγνωρίζει αν στο δρόμο βρίσκεται άνθρωπος ή ζώο. Αν για παράδειγμα είναι μια αλεπού - όπως συμβαίνει συνήθως σε επαρχιακούς δρόμους - αναβοσβήνει αυτόματα τα φώτα προς το ζώο ώστε να το προειδοποιήσει. Την ίδια στιγμή, στο ταμπλό των οργάνων εμφανίζεται το αντίστοιχο εικονίδιο και συγχρόνως εκπέμπεται ένα ακουστικό σήμερα, προειδοποιώντας έγκαιρα τον οδηγό.

Το αναβαθμισμένο «Night Vision» θα τοποθετηθεί στα μοντέλα της BMW το ερχόμενο καλοκαίρι και αρχικά θα είναι διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός.

night-vision-slide-2.jpg.resource.1344886856422

Πηγή: Monopoli.gr

Περισσότερα: Βίντεο